Door de jaren heen zijn er prachtige en unieke foto’s gemaakt. In dit artikel behandel ik de mooiste foto’s van de beste fotografen. Wat maakt de foto’s zo uniek? Uit welk jaar stammen de foto’s af? Dit komt u allemaal te weten.

Robert Capa

Robert Capa

Robert Capa is niet een fotograaf maar het was een duo die onder dit pseudoniem te werk ging. Het duo Endre Ernó Friedmann en Gerda Taro kozen hiervoor om zo hun werk in Amerika te bereiken. Echter werd het bekend wie er achter Robert Capa schuilde en Friedmann koos daarom voor een naamsverandering naar Robert Capa. Hij was oorlogsfotograaf in de volgende oorlogen: Spaanse burgeroorlog, Tweede Chinese- Japanse oorlog, Arabisch Israëlische oorlog en de Tweede Wereld oorlog. Dit was uiteraard niet zonder risico’s en Gerda Taro kwam tijdens de Spaanse Burgeroorlog om het leven.

Yousuf Karsh

Yousuf Karsh

Yousuf Karsh was een zeer bekende portret fotograaf. Zijn oom merkte de kwaliteiten van Yousuf al snel op. Op zijn beurt regelde hij daarom een stage bij John Garo. Vier jaar laten verkaste Yousuf naar Ottowa. De premier van Canada merkte de kwaliteiten van Yousuf al snel op en hij raadde hem dan ook aan bij al zijn kennissen en vrienden. Het populairste portret van Yousuf is uiteraard die van Winston Churchill.

Ansel Adams

Ansel Adams

Ansel Adams is een van de meest invloedrijke fotografen van de vorige eeuw. Dit kwam onder andere omdat hij verschillende technieken heb bedacht voor het fotograferen in zwart wit. Waaronder het “zone-systeem”, dit was systeem waarbij contrast en previsualisatie in de juiste verhouding kwamen waarbij de maximale capaciteit uit zwart wit foto’s gehaald kon worden. Hij stond vooral bekend om zijn foto’s van grote landschappen in het zwart wit. Hieronder vallen onder andere Nationale Parken in Amerika. Hij kreeg hier ook drie Guggenheimprijzen voor. Bovenstaande foto is een van zijn bekendste foto’s genaamd “Moonrise”. Deze foto werd geschoten in New Mexico.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *