Welkom op mijn hobby pagina!

Op deze pagina behandel ik mijn hobby’s. Ik vertel jullie waarom ik het zo leuk vindt en wat ik zelf doe met de hobby’s. Mijn hobby’s zijn:

Reizen

Reizen ik ben er zo dol op. Even lekker weg van het dagelijks leven met alle zorgen en problemen dat het met zich meebrengt. Elk land is uniek en daarom is het keer op keer weer een nieuwe ervaring. Als je reist dan merk je pas hoe verschillend de wereld is. Andere culturen, andere landschappen en andere normen en waarden ik kom het allemaal tegen tijdens het reizen. Vooral de mooie natuur die andere landen te bieden hebben vind ik geweldig. Hoge bergen en grote vlaktes met prachtige wilde dieren kom je niet tegen in Nederland. Ik ben onder andere naar Nepal geweest waar je neushoorns en olifanten in het wild tegen komt. In Nederland vind je deze dieren alleen in de dierentuin, het is veel leuker om zulke beesten in hun natuurlijke habitat te zien. Nederland is natuurlijk een rijk land. Sommige dingen zijn voor ons van zelf spreken, maar in andere landen is dat zeker niet het geval. Ik vind het mooi om te zien hoe de bevolking uit andere landen hiermee omgaan. Tevens is het reizen een zeer leuke combinatie met mijn andere hobby fotograferen.

Fotografie

Het mooie aan fotograferen vindt ik dat je de mooiste en meeste unieke beelden kan vastleggen en voor altijd kan bewaren. Ik ga als gepassioneerd fotograaf altijd voor het mooiste shot. Vooral met het reizen vind ik het erg leuk om te doen. Dit omdat je dingen ziet die je normaal nooit zou zien in ons koude kikkerlandje. Zodra je een mooie reeks heb gemaakt in het buitenland kan je het weer meenemen naar het thuisland. Met beeld kan ik aan mijn vrienden en familie laten zien wat voor een fantastische reis ik heb meegemaakt. Tevens blijft het altijd bestaan en hiermee hou je er voor altijd een herinnering aan. Ook is het af en toe goed om naar de foto’s te kijken en jezelf realiseren dat het nog niet zo slecht is Nederland. Maar daarentegen ook weer hoe saai Nederland is vergeleken andere landen die een prachtige cultuur en natuur hebben.

Sport

Als man zijnde ben ik uiteraard een sportliefhebber. Zo ben ik een enorme tennis fanaat. Ik speel zelf ook nog tennis bij de veteranen. Heerlijk hoe je even je frustratie eruit kan slaan. Tevens is het natuurlijk ook een leuke en gezonde bezigheid in me oudere jaren. Voetbal is ook een passie van mij. Ik doe het zelf niet meer maar mijn kleinzoon zit wel op voetbal. Als trotse opa sta ik altijd op zaterdag langs de zijlijn door weer en wind. Het mooie aan voetbal vind ik dat er zoveel passie aan te pas komt. Het begint op een vroege leeftijd en het wordt als het ware een levensstijl. Ik vind het daarom ook zeer jammer dat ik het zelf niet meer aan kan lopen.