Als je Karel Verwey naar zijn hobby’s vraagt zegt hij hoogst waarschijnlijk als eerste fotografie. Dat is in ieder geval de hobby waar nu het meeste tijd naar uit gaat. De interesse van Karel in fotografie is een tijd geleden ontstaan. In eerste instantie was het voornamelijk het bezoeken van veel exposities en fotowedstrijden. Op den duur raakte hij zo geïnteresseerd dat hij besloot er zelf wat mee te gaan doen. Als echte hobbyist kocht Karel Verwey in 2003 zijn eerste digitale camera.

De eerste digitale camera van Karel Verwey

De Canon EOS 300D was het eerste toestel dat door hem gekocht werd. Deze camera wordt als grote doorbraak in de betaalbaarheid van digitale camera’s gezien. Het is een 6,3 megapixel digitale spiegelreflex. Deze camera is in staat om het perfecte plaatje te schieten onder heel veel verschillende omstandigheden. Ideaal dus voor zowel professionele fotografen of hobbyisten zoals Karel Verwey. Ondertussen heeft hij een aantal andere camera’s gehad, maar deze zal altijd een speciaal plekje hebben.

eerste camera Karel Verwey
eerste camera Karel Verwey

De mooiste foto

Als je vraagt naar het benoemen van de mooiste foto die hij ooit heeft gezien dan krijg je een uitgebreid antwoord. Het is namelijk tot op de dag van vandaag nog steeds moeilijk kiezen. Karel heeft een lichte voorkeur voor het fotograferen van steden en gebouwen. Natuurfotografie staat vervolgens op nummer twee. Wel weet hij een van de mooiste foto’s te benoemen, namelijk een prachtig plaatje van de Tsjechische hoofdstad Praag.

Favoriete foto Karel Verwey
Favoriete foto Karel Verwey

Tussen de eigen genomen foto’s kan Karel nog niet kiezen. Er zal op termijn een keer een selectie van zijn mooiste foto’s online komen te staan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *