Als je naar mijn hobby’s vraagt, zeg ik hoogst waarschijnlijk als eerste: “Fotografie”. Dat is in ieder geval de hobby waar ik de meeste tijd in steek. De interesse in fotografie  ontstond al een tijd geleden. Dit begon met het bezoeken van exposities en fotowedstrijden. Op den duur raak je zo in geïnteresseerd dat je er zelf wat mee wil doen. In 2003 kocht ik mijn eerste digitale camera.

De eerste digitale camera van Karel Verwey

De Canon EOS 300D was het eerste toestel dat ik kocht. Deze camera is de grote doorbraak als het gaat om betaalbare digitale camera’s. Het is een 6,3 megapixel digitale spiegelreflex. Deze camera is in staat om het perfecte plaatje te schieten onder heel veel verschillende omstandigheden. Ideaal dus voor zowel professionele fotografen als hobbyisten. Ondertussen heb ik een aantal andere camera’s gehad, maar deze zal altijd een speciaal plekje hebben.

eerste camera Karel Verwey

De mooiste foto

Op de vraag ‘noem de mooiste foto die je ooit hebt gezien’ krijg je meestal een uitgebreid antwoord. Het is namelijk tot op de dag van vandaag nog steeds moeilijk kiezen. Ik heb een lichte voorkeur voor het fotograferen van steden en gebouwen. Natuurfotografie staat vervolgens op nummer twee. Wel weet ik een van de mooiste foto’s te noemen, namelijk een prachtig plaatje van de Tsjechische hoofdstad Praag.

Favoriete foto Karel Verwey

Tussen de eigen foto’s blijft het moeilijk kiezen. Er komt op termijn een selectie van de mooiste foto’s online te staan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *