Reizen heb ik vaak gedaan in mijn leven. Ik heb veel mooie plekken mogen zien. Graag wil ik jullie mijn bevindingen laten zien. Deze blog schrijf ik om jullie leuke tips te geven. In deze blog gaat het voornamelijk om de reizen buiten Europa.  Als je foto’s van mijn reizen wil zien kan je die hier vinden: http://karel-verwey-fotografie.nl/ .

Wanneer je buiten Europa gaat reizen stap je direct buiten je comfort zone. Opvallend is de grote verschillen in cultuur. Je gaat inzien wat je leuk vind en minder leuk van je huidige leven. Ik hoop dat je wat aan mijn tips hebt na het lezen van deze blog.

1. Reizen naar Indonesië

Indonesië staat overduidelijk op nummer 1. Veel Nederlanders willen graag een keer naar Indonesië. Na het lezen van mijn blog wil je nog liever. Het klimaat is het hele jaar door heerlijk in Indonesië. Tijdens mijn rondreis heb ik meerdere plekken gezien van het land.  Bali was als eerst aan de beurt. Het eiland is was wat toeristisch, maar zeker wel een aanrader. Bali moet je gewoon gezien hebben als je naar Indonesië gaat.Na Bali ben ik opzoek gegaan naar het authentieke Indonesië. Het eten is echt op in dit land. Na Bali ben ik op Lombok geweest. Waarna ik nog naar de Gili-eilanden ben geweest.

2. Reizen naar Zuid-Afrika

De tweede plek wordt gevuld door Zuid-Afrika. Dit land is echt een aanrader als je naar dit continent wil. Ik heb in Zuid-Afrika een aantal dingen ondernomen en wil enkele dingen echt aanraden. Ik heb een prachtige safari gedaan op de savannen. De mooiste dieren kun je hier tegen komen. Kustlijn is prachtig, onder andere om te surfen. Kaapstad is ook echt een aanrader. Als je de dure vliegticket hebt gekocht ben je bijna klaar. Levensonderhoud kost daar zeer weinig.

3. Reizen naar Thailand

Thailand krijgt de laatste vermelding in deze top 3. Voordat Thailand super bekend was onder de Nederlanders ben ik in Thailand gewest. Tegenwoordig hoor je steeds vaker dat Nederlanders de keuze maken om naar Thailand op vakantie te gaan. Ik snap dat volkomen, want de eilanden en stranden zijn prachtig. De eilanden die ik heb bezochy zijn Koh Phi Phi en Koh Samui. Koh Phi Phi is bekend het eiland van de mooiste stranden en snorkel mogelijkheden. Koh Samui is een eiland die op veel lijstjes staat. Dit eiland is zeer levendig. Verder is op dit eiland voor ieder wat wils. Van luxe tot basic verblijf.

Je hebt vast je keuze al kunnen maken. Ik wens je alvast een plezierige reis toe!

Karel Verweij

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *