Karel Verwey

De mooiste 3 reizen van mijn leven

reizen

Wat zijn de mooiste 3 reizen van je leven? In deze blog gaat het voornamelijk om mijn reizen buiten Europa.  De foto’s vind je hier: http://karel-verwey-fotografie.nl/ .

Wanneer je buiten Europa reist, stap je direct uit je comfort zone. Opvallend zijn de grote verschillen in cultuur. Je gaat inzien wat je leuk en minder leuk vindt in je huidige leven. Brengen de onderstaande tips jou op ideeën?

1. Reizen naar Indonesië

Indonesië staat overduidelijk op nummer 1. En daarin ben ik zeker niet de enige… Veel Nederlanders willen graag een keer naar Indonesië. De Indonesische keuken is verrukkelijk en het klimaat is er het hele jaar door heerlijk. Tijdens mijn rondreis zag ik meerdere kanten van het land. Bali was als eerste aan de beurt. Het eiland is zeer toeristisch, maar zeker een aanrader. Bali moet je gewoon gezien hebben als je naar Indonesië gaat. Na Bali wil je misschien meer van het authentieke Indonesië zien. Dat vind je op Lombok. Dit eiland is kleiner dan Bali en minder toeristisch. Daarna kun je naar de naburige Gili-eilanden overstappen. Door de schitterende koraalriffen zijn deze eilanden populaire duik- en snorkelbestemmingen.

2. Reizen naar Zuid-Afrika

Op nummer twee staat Zuid-Afrika. Dit land is echt een aanrader als je het Afrikaanse continent wil bezoeken. Tijdens een safari op de savannen heb je de kans om de meest indrukwekkende dieren tegen te komen. De kustlijn is prachtig, zeker als je van surfen houdt. Wil je mooie steden zien? Dan is Kaapstad echt een aanrader. Is een reis naar Zuid-Afrika onbetaalbaar? De vliegtickets naar deze bestemming zijn inderdaad duur, maar dan ben je ook bijna klaar. Het levensonderhoud kost daar zeer weinig.

3. Reizen naar Thailand

Thailand sluit deze top 3 af. Ik ging al naar dit land voordat het zo bekend werd. Tegenwoordig hoor je steeds vaker dat Nederlanders naar Thailand op vakantie gaan. Volkomen begrijpelijk, want de eilanden en stranden zijn prachtig. Aanraders zijn de eilanden Koh Phi Phi en Koh Samui. Koh Phi Phi staat bekend als het eiland met de mooiste stranden. En ook om zijn snorkelmogelijkheden. Koh Samui is zeer levendig. Van luxe tot basic verblijf: dit eiland biedt voor elk wat wils.

Heb je jouw keuze al gemaakt? Ik wens je alvast een plezierige reis toe!

Karel Verweij