Reizigers zoeken het vaak ver weg. Je zou bijna vergeten dat Europa ook prachtige cultuur en natuur heeft. Hieronder mijn top 4 van Europese lievelingsplekjes. Misschien niet allemaal de meest voor de hand liggende streken, maar wellicht daarom juist interessante tips.

Mooiste plekjes

Schotse hooglanden

Tot de mooiste natuurgebieden van Europa behoren zonder twijfel de Schotse Hooglanden. Ik was erg onder de indruk van de ruige, bergachtige omgeving. Je begrijpt direct hoe al die indrukwekkende sprookjes, mythen en legendes konden ontstaan. Een prachtige maar mysterieuze ervaring! Deze regio was meerdere malen het decor van grote films en series als Highlander, Harry Potter en Braveheart. Naast het prachtige landschap zijn de opvallend gastvrije dorpsbewoners een extra reden om te gaan.

Sardinië

De mooiste Bounty bestemming van Europa is misschien wel Sardinië. De hagelwitte en goudkleurige stranden zijn populair. En terecht: Sardinië een prachtig eiland. Ook op cultureel gebied valt er veel te zien op het eiland. Overal op het eiland heeft een geheimzinnige beschaving megalithische gebouwen en torens achter gelaten. De fantastische, typisch Sardijnse keuken is alleen al de moeite waard om er eens heen te gaan. Dit is absoluut mijn favoriete, Europese zonvakantie!

Andalusië

Altijd wanneer ik deze regio bezoek, voelt het als thuiskomen. De manier van leven, het klimaat en de overheerlijke tapas. Het leven is hier zo goed. In Andalusië vind je de mooiste steden van Spanje: Malaga, Cordoba, Granada en Sevilla. De pittoreske, witte dorpjes zijn een lust voor het oog. Andalusië is tevens het hart van de flamenco. Deze vurige muziek en dans is Spaans cultureel erfgoed. Laat je meeslepen tijdens een van de levendige shows. Ik kom hier jaarlijks om een weekje uit te rusten én omdat ik niet zonder kan!

De Alpen

Het gebergte dat door meerdere landen loopt. Het Alpengebied bevind zich in Zwitserland, Duitsland, Oostenrijk, Italië, Slovenië en Frankrijk. De bergen zijn zeer gewild door wintersporters, maar ook natuurliefhebbers kunnen hun geluk op in deze regio. De regio is gemaakt voor prachtige natuurfoto’s. Ieder seizoen heeft in de Alpen zijn eigen charme.

Hopelijk vonden jullie interessante tips in dit blog.

Tot de volgende blog!

Karel Verweij

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *