MKarel Verweyijn naam is Karel Verwey en ik ben inmiddels 61 jaar oud. Geboren op 2 juni 1955 in het prachtige Gorinchem. Van jongs af aan was ik al een zeer behulpzaam persoon. Ik hielp graag een ander omdat ik prachtig vond om te zien hoe ik een glimlach op iemands gezicht kan toveren.

 

Opleiding

In 1985 heb ik gekozen om de opleiding Organisatiekunde te doen aan de Universiteit van Amsterdam. Dit omdat ik mijn behulpzaamheid dan ook toe kan passen binnen het bedrijfsleven. Tijdens deze opleiding heb ik veel geleerd over hoe een organisatie in elkaar steekt, maar ook hoe een organisatie het meest doeltreffend bestuurd kan worden. Ik had veel interesse in deze opleiding omdat het naast een bedrijfseconomisch aspect ook een psychologisch aspect heeft. In de jaren hierna merkte ik dat ik mijzelf nog verder wou ontwikkelen. Ik ben daarom in 1992 begonnen aan de opleiding Management Consultant aan de Vrije Universiteit van Amsterdam. Tijdens deze opleiding komt de behulpzaamheid in het bedrijfsleven weer flink aan bod. Tijdens de opleiding heb ik geleerd hoe ik advies moet geven aan het bestuur van verschillende organisaties. Met mijn advies kunnen zij dan bijvoorbeeld organisatorische problemen de wereld uit helpen of hun prestaties verbeteren.

Werk

Halverwege de jaren 70 had ik militairendienst. Tijdens deze dienst werd ik gedetacheerd naar een ziekenhuis waar ik een jaar lang op de eerste hulp werkte. Tijdens dit jaar is mijn liefde voor de zorg ontstaan. Tijdens het studeren werkte ik ook in verschillende verpleeghuizen als verpleeghulp. Hierdoor kreeg ik nog meer motivatie om later ook in de zorg te werken. Na mijn studie ben ik daarom ook gaan werken als adviseur in de gezondheidszorg. In deze periode vervulde ik ook nog een aantal middenkaderfuncties in onder andere de thuiszorg, gehandicaptenzorg en verpleeghuizen. Tevens ben ik in de jaren 80 ook nog docent Organisatiekunde geweest in Rotterdam. Tijdens de periode van 1990 tot 2000 ben ik werkzaam geweest als bestuurder en directeur van een organisatie en adviesbureau. Sinds die tijd heb ik nog veel functies vervuld in de zorg. In 2016 was ik bestuursvoorzitter van zorginstelling Thebe. Inmiddels ben ik mijn eigen consultantbureau begonnen voor in de zorg.

Hobby’s Karel Verwey

Zoals eerder vermeld zijn mijn hobby’s vooral reizen en fotograferen. Op mijn blog pagina kan ik hier jullie alles over vertellen.

Wat is er nu gaande?

  • Begin mei heb ik, Karel Verwey, het stokje overgenomen als (interim-)bestuurder bij Insula Dei Huize Kohlmann.