Op 2 juni 1955 ben ik geboren in het prachtige Gorinchem. Door een tijdelijk baantje bij de eerste hulp ontdekte ik de zorg. En ik voelde me er meteen thuis. Samen met organisatiekunde loopt de zorg dan ook als een rode draad door mijn leven.

Opleiding

In 1985 koos ik voor de opleiding Organisatiekunde aan de Universiteit van Amsterdam. Tijdens deze studie leer je hoe een organisatie in elkaar steekt. En hoe je een organisatie doeltreffend kan besturen. Meer inzicht over het adviseren bij organisatorische problemen en prestatieverbetering verkreeg ik in 1992 door de studie Management Consultant aan de Vrije Universiteit van Amsterdam.

Werk

Halverwege de jaren ‘70 vervulde ik mijn militaire dienstplicht. Defensie detacheerde me in een ziekenhuis, waar ik een jaar lang op de eerste hulp werkte. Hier ontstond mijn liefde voor de zorg. Gedurende mijn studie was ik verpleeghulp in verschillende verpleeghuizen. Dit versterkte mijn motivatie om later ook in de zorg te gaan werken.

Nadat ik was afgestudeerd, ging ik dan ook aan de slag als adviseur in de gezondheidszorg. In deze periode vervulde ik ook nog een aantal middenkaderfuncties in onder andere de thuiszorg, gehandicaptenzorg en verpleeghuizen.

In de jaren ‘80 was ik docent Organisatiekunde in Rotterdam. In de periode 1990 – 2000 werkte ik als bestuurder en directeur van een organisatie- en adviesbureau. Ook daarna heb ik veel functies vervuld in de zorg.

Sinds juli 2019 ben ik bestuursvoorzitter bij Pluryn, een organisatie voor jeugd- en gehandicaptenzorg. In de video hieronder vertel ik over het herstelplan Focus bij Pluryn. De film geeft inzicht in het ontstaan van de problemen. Maar schetst ook helder hoe we bij Pluryn kunnen werken aan een gezonde organisatie met hoge kwaliteit van behandeling en zorg, goed werkgeverschap en voldoende financiële middelen.

Hobby’s

Hoe kun je je voorkeur voor mooie reizen combineren met een passie voor fotografie?  Op mijn blog pagina kun je daar alles over lezen.

Wat is er nu gaande?