Nepal is tegenwoordig in trek bij veel reizigers. Vooral bij de backpackers. Je ziet er de meest indrukwekkende landschappen of je beklimt er de hoogste berg van de wereld. Ik heb het land met mijn eigen ogen mogen bewonderen. Het is zeker een aanrader voor mensen die er nog niet zijn geweest. Vandaag heb ik wat tips voor wie naar Nepal wil reizen.

Wanneer moet je niet gaan?

Als je niet van drukte houdt, dan moet je vooral niet in het hoogseizoen gaan. Dit vindt plaats tussen oktober en november. In deze periode heb je volgens velen het mooiste weer. Maar in december en het voorjaar (februari-maart) is het weer er vaak nog prachtig. Dit zijn dan ook de alternatieven om te gaan. Toch is het klimaat er soms onvoorspelbaar. Houd het internet dus in de gaten.

Vermijd populaire routes

Doordat het land steeds populairder wordt, worden de bekende routes steeds voller. Iedereen wil natuurlijk die mooie landschappen bewonderen die via sociale media in grote getale zijn gedeeld. Er zijn tal van andere routes die ook mooie (en vaak ook dezelfde) omgevingen en belevingen aanbieden, alleen zijn deze minder druk. Daarnaast laten deze alternatieven ook meer authentieke stukjes van Nepal zien. Zoek zo nodig uit wat de locals aanraden, want zij kennen het gebied namelijk donders goed.

Verblijf Kathmandu

Als je in Kathmandu wil verblijven, kies dan voor een verblijfsplaats buiten de stad. De meesten die er verblijven, vinden het te lawaaierig en vies. Buiten de stad zijn er genoeg verblijfsplaatsen die meer rust bieden dan Kathmandu zelf.

Toch verblijven in de stad zelf? Richt je ogen dan op de boetiekhotels. Deze hebben een leuke sfeer en bieden genoeg rust.

Lokaal

De toeristische plekken zijn natuurlijk een must-see, maar laat het niet daarbij. Laat je meenemen door een gids die ook de lokale plekken laat zien, want deze zijn even mooi en worden minder vaak bekeken. Je kan natuurlijk ook zelf op stap, maar verricht dan wel alvast wat onderzoek. Zo maak je het vinden en verkennen van plekken makkelijker.

Karel Verweij

Volg mijn blog voor meer reistips.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *