Nepal is tegenwoordig in trek onder vele reizigers en met name de backpackers. Bekijk de mooie landschappen van het land of beklim de hoogste berg van de wereld. Ik heb het land met mijn eigen ogen mogen bewonderen en het is zeker een aanrader voor mensen die er nog niet zijn geweest. Vandaag heb ik wat tips voor degene die naar Nepal gaan of willen reizen.

Wanneer moet je niet gaan?

Als je niet van drukte houdt, dan moet je vooral niet in het hoogseizoen gaan. Deze vindt plaats tussen oktober en november. In deze periode heb je volgens velen het mooiste weer. Echter is het in december en in het begin van het voorjaar (februari – maart) ook nog prachtig weer. Dit zijn dan ook de alternatieven om te gaan. Toch is het weer soms onvoorspelbaar met de klimaatveranderingen op de wereld. Houdt het internet dus nauw in de gaten.

Vermijd populaire routes

Doordat het land steeds populairder wordt, worden de bekende routes steeds voller. Iedereen wil natuurlijk die mooie landschappen bewonderen die via sociale media in grote getale zijn gedeeld. Er zijn tal van andere routes die ook mooie (en vaak ook dezelfde) omgevingen en belevingen aanbieden, alleen zijn deze minder druk. Daarnaast laat het ook wat meer authentieke stukjes zien van Nepal. Zoek zo nodig uit wat de locals aanraden, want zij kennen het gebied namelijk donders goed.

Verblijf Kathmandu

Als je in Kathmandu wilt verblijven, kies dan voor een verblijfsplaats bij de stad zelf. De meesten die in de stad verbleven, vonden het te lawaaierig en vies. Buiten de stad zijn er genoeg verblijfsplaatsen die meer rust bieden dan Kathmandu zelf.

Toch verblijven in de stad zelf? Richt je ogen dan op de boetiekhotels. Deze hebben een leuke sfeer en bieden genoeg rust aan.

Lokaal

De toeristische plekken zijn natuurlijk een must-see, maar laat het niet daarbij. Laat je meenemen door een gids die ook de lokale plekken laat zien, want deze zijn even mooi en worden minder vaak bekeken. Je kan natuurlijk ook zelf op stap, maar doe dan wel alvast onderzoek ernaar. Zo maakt het vinden en verkennen van de plekken wat makkelijker.

 

Volg mijn blog voor meer reistips.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *