Zoals jullie misschien al weten ben ik een echte reisfanaat. In dit artikel behandel ik mijn top 5 mooiste vakantielanden. Dit zijn landen waar ik al naar toe ben geweest of graag zou willen.

5. Amerika

Grand Canyon

Amerika is natuurlijk een rijk land met een verwesterde cultuur. Maar als je verder kijkt dan de hoge wolkenkrabbers dan heeft dit land natuurlijk een prachtige natuur. Zo heb je de Grand Canyon, de Niagara watervallen, Yellowstone National Park. Tevens is het ook leuk om Timesquare te bezoeken of een enorm groot Disney park. Het kan allemaal in het meest invloedrijke land van de wereld.

4. IJsland

Ijsland

IJsland ligt niet zo ver van Nederland maar toch is dit een prachtig en uniek land. Ik ben hier een aantal jaar geleden ook geweest en het is heerlijk om even te ontspannen in een natuurlijke spa. Dit land is zo mooi omdat je ziet wat de natuur allemaal kan creëren en dat allemaal op zo’n klein landje. De gletsjers, de geisers, vulkanen, de watervallen, walvissen en het poollicht je vind het allemaal op dit eiland. Vervolgens lekker ontspannen in een warmwaterbron. Een heerlijke ontspannen vakantie terwijl je tegelijkertijd de prachtige natuur kan bewonderen.

3. Nepal

nepal

Hier ben ik ook geweest. Een prachtig land met een rijke cultuur en zeer mooie en hoge bergen. Overal waar je kijkt staat weer een prachtige tempel. De bevolking is erg aardig een beleefd. In de steden kan het erg druk zijn en het geeft je veel impressies. Maar als je een paar kilometer uit de stad bent zie je de geweldige mooie en hogere bergen waar je door heen kan wandelen. Heerlijk om even je hoofd te legen. Ik kom later nog met een uitgebreider verslag van mijn reis naar Nepal.

2. Zuid-Afrika

Zuid-Afrika

Het land van de ‘Big Five’. Dit is eigenlijk ook een nummer 1 in mijn lijstje. Wat je hier vind is uniek voor de wereld. De natuur in al zijn pracht en praal. Hier besef je pas echt hoe mooi de wereld kan zijn. De prachtige grote zandvlaktes met de mooiste dieren van de wereld. Dit land staat op mijn nummer 1 van de landen waar ik naar toe zou willen. Ik kan er veel over zeggen maar dit is in een woord fenomenaal. Buiten de prachtige natuur kan je hier natuurlijk ook de echte traditionele Afrikaanse cultuur opsnuiven.

1. Nieuw-Zeeland

Nieuw-Zeeland

Nieuw-Zeeland is een waar pareltje van de planeet Aarde. Hier vind je echt alles. Prachtige blauwe zeeën, hoge bergen, groene landschappen, watervallen en unieke dieren. Als ik ooit ga emigreren dan is het hier naar toe. Het is een verwesterd land waar door de cultuurbarrière erg laag is. Maar zodra je verder kijkt zie je een land die zoveel moois te bieden heeft. Ondanks dat het verwesterd is wonen er nog wel Maori’s. De originele bevolking van dit land geeft er daarom nog een extra culturele twist aan. Ronduit G-E-W-E-L-D-I-G.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *